tisdag 30 mars 2010

Fentimans Curiosity Cola

Ingredienser: Fermented Ginger Root Extract, Carbonated Water, Sugar, Catuaba Extract, Gurana Extract, Caramel (E150), Phosphoric Acid (E338), Cola Flavour 9594 (Flavouring), Caffeine.

Pris:
20 kronor

Inköp: Goodstore, Stockholm (Skånegatan 92)


Fentimans Curiosity Cola är en cola som är bryggd, vilket i det här fallet innebär att man kokar ingefärsrötter och därefter tillsätter bland annat jäst och olika örter. Detta ger drycken en alkoholhalt kring 0,5%. Den är av många ansedd som världens bästa cola.

Den är mörk i färgen och bär en överväldigande coladoft och lite tuggummi (eller så tänker jag bara på colatuggummina man kunde köpa för 50 öre förr i tiden), mycket fräscht och inbjudande. Kolsyran är perfekt avvägd och colan rinner smeksamt nerför tungan. Colasmaken är ren, utan den artificiella sötma som präglar många colasorter (och dina tänder, efter drucken flaska), och med en liten touch av vaniljstång. Vad den också har är eftersmak, inte den mest ihållande jag har stött på men tillräcklig för att stå ut från mängden och för att skänka colan en ny dimension; en möjlighet att dricka den utan hast. Det är nästan att jag förväntar mig en bakfylla efter denna, i alla avseenden, stora cola.

Betyg: 5/5

Länkar:

http://www.fulcola.com/showcola.asp?id=15
http://www.youtube.com/watch?v=gPbh6Ru7VVM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar