onsdag 31 mars 2010

GB Gräddglass - Krossad choklad


Ingredienser: Skummjölk, socker, glukos-fruktossirap, grädde (8%), smörfett, torkad glukossirap, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver, koncentrerad skummjölk, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (mono- och gilycerider av vegetabiliska fettsyror, ammoniumfosfatider, polyglyerolpolyricinoleat), stabiliseringsmedel (alginsyra), arom.

Pris: 13,90 kronor

Detta är en gammal favorit sen tiden med Magnum Classic-struten som såldes någon gång under andra halvan av 90-talet. Glassen i struten var nämligen just den här, inte exakt, men i stort sett. För ett par år sedan genomgick den en mindre förändring i receptet, som skulle göra glassen ännu krämigare. Kartongerna ändrade utseende och till min stora sorg gjorde även glassen det. Under en kortare period var den snudd på oätlig.

Idag är den dock i prima skick och gräddigare än någonsin. Glassens absolut största förtjänst är konsistensen på det smälta, som grädde med choklad i. Därutöver tillkommer att chokladflarnen är i idealisk storlek, de lägger sig som snöflingor över tungan istället för att som ICAs version (om jag inte missminner mig) klumpa ihop sig till följd av att det snarast tycks vara kross. Den versionen har också det problemet att den smälta glassen är som vatten, du måste alltså hålla hög takt i ditt ätande. När det gäller GBs krossade choklad vill du däremot gärna dröja lite extra, för att låta glassen grädda till ordentligt - som siden i gommen.

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar