fredag 26 mars 2010

Grandiosa Vesuvio


Ingredienser:
Botten: Vetemjöl, vatten, vegetabilisk olja, socker, jäst, salt och emulgeringsmedel E471.
Fyllning och tomatsås: Ost (med färgämne E160a), rökt skinka och grisbog (griskött, socker, salt, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301 och kryddextrakt), tomatpuré, tomat, vatten, vegetabilisk olja, socker, salt, lök, kryddor (bl a chilipepper, vitlök, oregano och spiskummin), kryddextrakt, potatismjöl och jästextrakt.

Pris: 15,50 kronor

Utseende:
Pizzans form är tilltalande och för tankarna till en vedugn, vilket väl förmodligen är precis varför de utformade den så. Osten spretar en del till följd av att den är riven i tunna bitar. - 3/5

Smak och textur: Botten är en aning för degig men kanterna blir angenämt knapriga om man låter de ta ordentligt med färg i ugnen. Tidigare hade den här pizzan stora problem med att tomatbitarna (antar att det var där problemet fanns) blötte ner den, men i och med ett nytt recept verkar det vara löst. Däremot har tomaterna en ganska underlig smak, som ibland påminner om äppelcider. Sen det förra receptet har man lagt till oregano, som varken avger doft eller smak. - 2/5

Ingen La Mia Pizzeria Mozarella direkt.

Slutbetyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar